Προσθήκη στα αγαπημένα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ
Ημέρας:808
Μήνα:19.237
Συνολικά:2.782.858
Παιδοδοντιατρικά Θέματα Για Το ΚοινόΦθορίωση για τα παιδικά δοντάκια

Τι είναι τοπική φθορίωση
;

Τοπική φθορίωση είναι η εφαρμογή από τον οδοντίατρο υψηλών δόσεων φθορίου (10-12.000 ppm) με τη μορφή ζελέ που έχουν γεύση φρούτων και είναι εύληπτα από τα παιδιά.

Πώς γίνεται και τι προσφέρει;

Το ζελέ φθορίου τοποθετείται σε ειδικά δισκάρια για την άνω και κάτω γνάθο τα οποία εφαρμόζονται και παραμένουν στο στόμα επί 4 λεπτά. 

Προσφέρει προστασία από την τερηδόνα έως 30-40%.

Ποιοι πρέπει να κάνουν τοπική φθορίωση και πόσο συχνά;

Κυρίως τα παιδιά και οι έφηβοι, αλλά και οι ομάδες ενηλίκων που κινδυνεύουν να αναπτύξουν τερηδόνα (τερηδόνα ρίζας).  Η συχνότητα εφαρμογής είναι συνήθως κάθε 6 μήνες, αν και σε άτομα με υψηλή προσβολή από τερηδόνα μπορεί να γίνεται και κάθε 3 μήνες.
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο
www.paidiatros.gr  έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την γνωμάτευση ή την επίσκεψη του γιατρού (ή άλλου λειτουργού Υγείας).


ΣχόλιαΑποστολή άρθρουΕκτύπωση άρθρου
Παιδοδοντιατρικά Θέματα Για Το Κοινό
Οι πιο συχνές νόσοι του στόματος στα παιδιά    
Οι πιο συχνές νόσοι του στόματος κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία είναι η τερηδόνα και η ουλίτιδα. Η τερηδόνα και η ουλίτιδα προκαλούνται από τα μικρόβια της οδοντικής μικροβιακής πλάκας (λευκό επίχρισμα που σχηματίζεται πάνω στα δόντια όταν δεν καθαρίζονται).
Συμπτώματα κατά την εμφάνιση των νεογιλών δοντιών.     
Αντιμετώπιση
Δόντια γερά από κούνια.    
Πότε εμφανίζονται τα πρώτα δοντάκια στο στόμα, πως θα ανακουφίσετε το μωρό σας από τα συμπτώματα της οδοντοφυΐας και ποια είναι η κατάλληλη περιποίηση των δοντιών;
Παιδί και γλυκά: Οι υγιεινές …εναλλακτικές σας    
Όλα σχεδόν τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκά, όμως εμείς οι ενήλικοι πάντα νιώθουμε κάποιες ενοχές όταν υποκύπτουμε σε αυτήν την επιθυμία τους. Αλήθεια κατά πόσο είναι δικαιολογημένες αυτές οι ενοχές; Πρέπει να δίνουμε γλυκά στα παιδία και πόσα; Τι μπορεί να προκαλέσει η ζάχαρη στα παιδιά και ποιος ο ρόλος των γλυκών στη διατροφή τους;
10 ιδέες για να αγαπήσουν τα παιδιά το βούρτσισμα των δοντιών    
Πώς θα κάνετε τη βαρετή ιστορία του βουρτσίσματος των δοντιών να γίνει ευχάριστη συνήθεια για το παιδί σας.
Στοματική υγιεινή    
Μύθοι και αλήθειες
Περισσότερα θέματα...
Στηρίζουμε...

Προβάλλουμε...
paidiatrosandreou www.paidiatros.gr .