Προσθήκη στα αγαπημένα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ
Ημέρας:639
Μήνα:11.725
Συνολικά:3.504.107
Παιδοδοντιατρικά Θέματα Για Το ΚοινόΦθορίωση για τα παιδικά δοντάκια

Τι είναι τοπική φθορίωση
;

Τοπική φθορίωση είναι η εφαρμογή από τον οδοντίατρο υψηλών δόσεων φθορίου (10-12.000 ppm) με τη μορφή ζελέ που έχουν γεύση φρούτων και είναι εύληπτα από τα παιδιά.

Πώς γίνεται και τι προσφέρει;

Το ζελέ φθορίου τοποθετείται σε ειδικά δισκάρια για την άνω και κάτω γνάθο τα οποία εφαρμόζονται και παραμένουν στο στόμα επί 4 λεπτά. 

Προσφέρει προστασία από την τερηδόνα έως 30-40%.

Ποιοι πρέπει να κάνουν τοπική φθορίωση και πόσο συχνά;

Κυρίως τα παιδιά και οι έφηβοι, αλλά και οι ομάδες ενηλίκων που κινδυνεύουν να αναπτύξουν τερηδόνα (τερηδόνα ρίζας).  Η συχνότητα εφαρμογής είναι συνήθως κάθε 6 μήνες, αν και σε άτομα με υψηλή προσβολή από τερηδόνα μπορεί να γίνεται και κάθε 3 μήνες.
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο
www.paidiatros.gr  έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την γνωμάτευση ή την επίσκεψη του γιατρού (ή άλλου λειτουργού Υγείας).


ΣχόλιαΑποστολή άρθρουΕκτύπωση άρθρου

Παιδοδοντιατρικά Θέματα Για Το Κοινό
Παιδί και στραβά δόντια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!     
Τώρα πια, όλο και περισσότερα παιδιά δίνουν έμφαση στο χαμόγελό τους. Θέλουν να έχουν όμορφα, υγιή, λευκά και ίσια δόντια. Κάποια παιδιά είναι χαρισματικά, έχοντας ένα όμορφο χαμόγελο χωρίς καν να χρειαστούν σιδεράκια. Κάποια άλλα όμως, καθώς μεγαλώνουν παρατηρούν πώς έχουν στραβά δόντια. Γιατί όμως είναι στραβά; Τι έχει συμβεί;
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ    
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ
Τερηδόνα και ουλίτιδα στο δημοτικό: Τι κάνουμε;    
Τα παιδιά μπορούν από νωρίς να μάθουν κάποιες καλές συνήθειες για την αποφυγή εκδήλωσης σοβαρών νόσων του στόματος. Τι πρέπει να κάνουν για την πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας;
ΕΟΠΥΥ: Στήνει οδοντιατρική περίθαλψη με μόλις 700 γιατρούς σε ολόκληρη τη χώρα    
Το ευτελές ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για την οδοντιατρική κάλυψη των 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του, όπως ανέφερε το προεδρείο της ΕΟΟ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Ο βρυγμός στην παιδική ηλικία: όταν το παιδί τρίζει τα δόντια του    
Περίπου 15% έως 30% των παιδιών μικρής ηλικίας σφίγγουν ή τρίζουν τα δόντια τους. Τι μπορεί να κάνει ο γονιός για να βοηθήσει;
Πως να προστατέψουμε τα δοντάκια του από τα γλυκά;    
Ο χρόνος παίζει ρόλο! Ο χρόνος που καταναλώνει παιδί γλυκά και ζάχαρη, παίζει μεγάλο ρόλο για την υγεία των δοντιών. Γενικά, να θυμάστε ότι είναι καλύτερα να φάει το γλυκό κατά την διάρκεια του κυρίου γεύματος, παρά μεταξύ των γευμάτων.
Περισσότερα θέματα...
Στηρίζουμε...

Προβάλλουμε...
paidiatrosandreou www.paidiatros.gr .