Προσθήκη στα αγαπημένα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ
Ημέρας:92
Μήνα:22.295
Συνολικά:2.925.353
Παιδοδοντιατρικά Θέματα Για Το ΚοινόΦθορίωση για τα παιδικά δοντάκια

Τι είναι τοπική φθορίωση
;

Τοπική φθορίωση είναι η εφαρμογή από τον οδοντίατρο υψηλών δόσεων φθορίου (10-12.000 ppm) με τη μορφή ζελέ που έχουν γεύση φρούτων και είναι εύληπτα από τα παιδιά.

Πώς γίνεται και τι προσφέρει;

Το ζελέ φθορίου τοποθετείται σε ειδικά δισκάρια για την άνω και κάτω γνάθο τα οποία εφαρμόζονται και παραμένουν στο στόμα επί 4 λεπτά. 

Προσφέρει προστασία από την τερηδόνα έως 30-40%.

Ποιοι πρέπει να κάνουν τοπική φθορίωση και πόσο συχνά;

Κυρίως τα παιδιά και οι έφηβοι, αλλά και οι ομάδες ενηλίκων που κινδυνεύουν να αναπτύξουν τερηδόνα (τερηδόνα ρίζας).  Η συχνότητα εφαρμογής είναι συνήθως κάθε 6 μήνες, αν και σε άτομα με υψηλή προσβολή από τερηδόνα μπορεί να γίνεται και κάθε 3 μήνες.
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο
www.paidiatros.gr  έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την γνωμάτευση ή την επίσκεψη του γιατρού (ή άλλου λειτουργού Υγείας).


ΣχόλιαΑποστολή άρθρουΕκτύπωση άρθρου

Παιδοδοντιατρικά Θέματα Για Το Κοινό
Επιστροφή στα θρανία με υγιές χαμόγελο!    
Επιστροφή στα θρανία με υγιές χαμόγελο!
Τραύμα πρόσθιων δοντιών σε παιδιά    
Ένα από τα συνήθη ατυχήματα, που συμβαίνουν στα παιδιά της νηπιακής και παιδικής ηλικίας, είναι ο τραυματισμός των προσθίων δοντιών. Η αντιμετώπιση και αποκατάσταση του τραύματος είτε είναι σε παιδικά, είτε σε μόνιμα δόντια, είναι απόλυτα επιτυχής, με προϋπόθεση, την όσο το δυνατόν άμεση και έγκαιρη επέμβαση του ειδικού παιδοδοντιάτρου.
Πώς παίζω με το μωρό μου μήνα προς μήνα    
Ακόμα και τους πρώτους μήνες, τα μωρά λαχταρούν την παιχνιδιάρικη σχέση. Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να επικοινωνείτε μαζί τους;
Όταν το παιδί τρίζει τα δόντια του στον ύπνο    
Το τρίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου ή βρουξισμός, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, είναι συχνό φαινόμενο στην παιδική ηλικία. Αν και οι γονείς αναστατώνονται με αυτή την συνήθεια των παιδιών τους, στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό.
Σκολίωση σπονδυλικής στήλης: Αντιμετωπίστε την όσο είναι νωρίς    
Στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία για την σκολίωση είναι άγνωστη (ιδιοπαθής). Αυτό το είδος της σκολίωσης χωρίζεται ανάλογα με την ηλικία: • Από γέννηση έως 3 ετών (νηπιακή σκολίωση)
Οι πιο συχνές νόσοι του στόματος στα παιδιά    
Οι πιο συχνές νόσοι του στόματος κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία είναι η τερηδόνα και η ουλίτιδα. Η τερηδόνα και η ουλίτιδα προκαλούνται από τα μικρόβια της οδοντικής μικροβιακής πλάκας (λευκό επίχρισμα που σχηματίζεται πάνω στα δόντια όταν δεν καθαρίζονται).
Περισσότερα θέματα...
Στηρίζουμε...

Προβάλλουμε...
paidiatrosandreou www.paidiatros.gr .