Απρίλιος 26, 2016

Κέντρα Εφηβικής Υγείας

 

10-02-2009 

 

Οι έφηβοι μπορούν πλέον να απευθύνονται σε εξειδικευμένες Μονάδες και Κέντρα Εφηβικής Υγείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β` Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και
- Το Κέντρο Πρόληψης και Υγείας των Εφήβων (Κ.Ε.Π.Υ.Ε) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β` Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α. Κυριακού», Μεσογείων 24, 6ος όροφος («Πτέρυγα Ελένης Δαλακούρα»). Τη Μ.Ε.Υ μπορούν να επισκέπτονται έφηβοι 11 - 19 ετών και η οικογένειά τους για συζήτηση και επίλυση θεμάτων που τους απασχολούν:

* Ενδοκρινολογικά
* Βάρους σώματος
* Διατροφής
* ʼσκησης
* Δερματολογικά
* Γυναικολογικά
* Ψυχολογικά
* Θέματα σχολικής επίδοσης κ.λπ.

Λειτουργούν ακόμη τμήματα:

* Συμβουλευτικής γονέων - οικογένειας
* Υγείας φοιτητών (college health)

Οι υπηρεσίες παρέχονται από ειδικούς σε θέματα εφηβικής υγείας και σε ώρες που εξυπηρετούν πάντα το πρόγραμμα των ενδιαφερομένων (απογεύματα).

Το Κ.Ε.Π.Υ.Ε., το οποίο λειτουργεί σε υπάρχοντες χώρους του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου, είναι ανοικτό στο κοινό μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, συμβατές με το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της εφηβικής ηλικίας. Η γραμματεία του Κέντρου λειτουργεί πρωϊνές ώρες για ραντεβού και λοιπή υποστήριξη.

Η στελέχωση του Κέντρου έχει γίνει με συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών που έχουν επιλεγεί με βάση την εμπειρία και την εκπαίδευσή τους σε θέματα της Εφηβικής Ιατρικής, ώστε να καλύπτονται οι βασικοί τομείς υγείας της εφηβικής ηλικίας και να ελαχιστοποιούνται οι παραπομπές που δημιουργούν ανασφάλεια και σύγχυση στον έφηβο και την οικογένειά του. Λειτουργούν ειδικά τμήματα με ραντεβού:

-Παιδιατρικό
-Eνδοκρινολογικό
-Παιδοψυχιατρικό-ψυχολογικής υποστήριξης 
-Διαιτολογικό-παχυσαρκίας
-Δερματολογίας-αφροδισιολογίας
-Λοιμωξιολογικό
-Γυναικολογικό
-Παιδοχειρουργικό

Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες διάγνωσης-θεραπείας σε εφήβους με οργανικά ή ψυχολογικά προβλήματα, αλλά και συμβουλευτική-προληπτική αγωγή σε όλους τους εφήβους.

Πηγές: http://www.ephebiatrics.gr/GR/default.asp και http://www.youth-health.gr/

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!