Πόσες ξένες γλώσσες μπορεί να μάθει ταυτόχρονα ένα παιδί;

 

 

Σίγουρα οι ξένες γλώσσες είναι ένα εφόδιο που όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν. Οι ξένες γλώσσες είναι εκείνες που δημιουργούν διαύλους επικοινωνίας και ανοίγουν στην ενήλικη ζωή του παιδιού δρόμους για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Σήμερα θα απαντήσουμε στο ερώτημά σας για το πόσες γλώσσες μπορεί να μάθει ταυτόχρονα.

Πότε πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει μια δεύτερη γλώσσα ένα παιδί;

Ένα παιδί θα πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει μια ξένη γλώσσα σύμφωνα με τη γνώμη πολλών εκπαιδευτικών περίπου στην ηλικία των 10 ετών. Τότε θα έχει αρχίσει να «εδραιώνεται» η πρώτη ξένη γλώσσα που αποφάσισε να μάθει. (αγγλικά ή γαλλικά)

Μπορεί ένα παιδί να μπερδευτεί με τόσες γλώσσες;

Οι εκπαιδευτικοί απαντούν όχι, σε αυτό το ερώτημα μιας και το παιδί είναι ήδη εξοικειωμένο με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και δεν πρόκειται ούτε να μπερδευτεί ούτε να αντιμετωπίσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Το μόνο που επισημαίνουν είναι ότι αν κάποιο παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στην τάξη του Δημοτικού όπου βρίσκεται (Τετάρτη ή Πέμπτη) καλό θα είναι οι γονείς να καθυστερήσουν λίγο ακόμη την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας.

Σίγουρα για τα παιδιά είναι δύσκολο να μάθουν να μιλούν και να γράφουν μια γλώσσα διαφορετική από εκείνη που βιώνουν καθημερινά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε ως γονείς για να τα βοηθήσετε σε αυτή τους την προσπάθεια είναι να τα εφοδιάζετε με διάφορα ερεθίσματα. Όπως να του βάζετε να ακούει μουσική από ένα CD στη γλώσσα που μαθαίνει, να του διαβάζετε παραμύθια ή να προμηθευτείτε κόμικ και βιβλία που θα το βοηθήσει να εξασκηθεί.

Οι ξένες γλώσσες δεν υπάρχουν για να παιδεύουν ένα παιδί, υπάρχουν για να τους προσφέρουν κάτι πολύ βασικό, τη διεύρυνση των γνώσεών τους.

Πηγή:mothersblog.gr


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΛΗΣ : ΣΟΥΤΑ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ   MELPOMENHSOUTA@YAHOO.GR

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!