«Οικονομική κρίση και πρόσβαση στην υγεία»

 

08-12-2010 

 

 

 

HEALTH.IN.GR


Αθήνα — Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 στις 18:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Ι.Δρακόπουλος» (Kεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Προπύλαια) Επιστημονικό Συμπόσιο με κεντρικό θέμα «Οικονομική Κρίση και πρόσβαση στην Υγεία».

Ο Διεθνής Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Unni Karunakara, ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πανούσης και ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλέξης Μπένος μιλούν για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στο χώρο της υγείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Πώς και σε ποιους στερεί η οικονομική κρίση την πρόσβαση στην αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

Ποιοι παράγοντες και με ποιο τρόπο συμβάλλουν σε αυτό; Ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν; Οι αριθμοί, οι ασθένειες, η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και είμαστε όλοι αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση και στο χώρο της υγείας. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας παγκόσμια αυξάνει.

Η οικονομική κρίση βιώνει η Ελλάδα, είχε ήδη από το 2009 αρχίσει να επηρεάζει τους πληθυσμούς στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. Μπροστά στις μεγάλες αυτές προκλήσεις είναι σημαντική η κινητοποίηση κοινωνικών, ανθρωπιστικών φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα μείζονος κοινωνικού χαρακτήρα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.


Μάριος Ανδρέου

Παιδίατρος

Διευθυντής ΚΠΜ
2102913533
6944500700

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!