Αφήστε χώρο στο παιδί να «αναπνεύσει»!

14-04-2015 

 

 

Τα πορίσματα μιας έρευνας έρχονται να κλονίσουν αυτά που πιστεύατε αναφορικά με τον απαιτούμενο χρόνο που περνάτε με το παιδί και τη σχέση του με το σωστό μεγάλωμά του.

Κάθε μητέρα θεωρεί ότι το να αφιερώνει και το τελευταίο δευτερόλεπτο από τον ελεύθερο χρόνο της στο παιδί είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να μεγαλώσει με ψυχική ισορροπία.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο άπλετος χρόνος που αφιερώνουν στα παιδιά μεταξύ 3-11 χρονών δεν παίζει κανένα ρόλο στην εξέλιξή τους.

Πολλές φορές μάλιστα φέρνει και τα αντίθετα αποτελέσματα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο «Journal of Marriage and Family» του Απριλίου.

Ο κοινωνιολόγος, Kei Nomaguchi, μεταφέρει ανάγλυφα το κλασικό άγχος της μέσης μητέρας: «Πολλές μανάδες κατατρέχονται από το άγχος του αναντικατάστατου ρόλου τους. Θέλουν να κάνουν τα πάντα για το παιδί, ακόμα και αν φτάνουν στην υπερβολή. Το συγκεκριμένο στερεότυπο τις οδηγεί σε υπερβολικές θυσίες που φτάνουν μέχρι και την απώλεια του ύπνου τους, προκειμένου να είναι μαζί του. Κάτι που γίνεται σχεδόν ψυχαναγκαστικά!».

Η δε «Washington Post» το πάει ένα βήμα παραπέρα: οι εργαζόμενες μητέρες σήμερα αφιερώνουν στο παιδί τον ίδιο χρόνο με τις νοικοκυρές τη δεκαετία του ’70.

Ένα απίστευτο μεν, εξηγήσιμο δε εύρημα, αφού οι σημερινές μητέρες νιώθουν ενοχές αν δεν αφιερώσουν όλο τους το χρόνο στο παιδί. Νιώθουν ότι το παραμελούν!

Αν λοιπόν βλέπετε τον εαυτό σας στο συγκεκριμένο προφίλ μητέρας, καλό είναι να δώσετε λίγο χώρο και χρόνο στο παιδί να «ανασάνει». Είναι αμαρτία να του κάνετε κακό άθελά σας!

 

ΠΗΓΉ  MOTHER.GR


Υπεύθυνη Ύλης : Σούτα Μελπομένη   melpomenhsouta@yahoo.gr

 

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!