Απρίλιος 27, 2016

Δεν απαιτείται απόσυρση των θερμομέτρων υδραργύρου από το κοινό

 

24-04-2009 

 

HEALTH.IN.GR


Αθήνα — Η πώληση στο ευρύ κοινό θερμομέτρων και σφυγμομανόμετρων υδραργύρου απαγορεύεται από τις 3 Απριλίου σε όλη την ΕΕ, ωστόσο οι καταναλωτές που διαθέτουν ήδη τέτοια όργανα δεν χρειάζεται να τα πετάξουν, διευκρινίζει ο ΕΟΦ.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος από τη συνέχιση αυτής της χρήσης δεδομένου ότι η διακοπή διάθεσης αφορά περιβαλλοντικούς λόγους και όχι λόγους υγείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στη διακίνηση των θερμομέτρων (φαρμακεία, φαρμακαποθήκες) θα πρέπει να αναμείνουν οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαχείριση των αποθεμάτων τους.

Επίσης, η εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ διευκρινίζει ότι τα παλιά θερμόμετρα και σφυγμομανόμετρα υδραργύρου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορρίπτονται σε κάδους συλλογής για καμένους λαμπτήρες οικονομίας/φθορισμού.


 

Για την αναμετάδωση:
Μάριος Ανδρέου
Παιδίατρος
Υπεύθυνος ΚΠΜ


 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!