Η έλλειψη βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη, προκαλεί τερηδόνα στα παιδιά

 

16-05-2014

 

 

 

 

Η πρόληψη πρέπει να ξεκινάει από την εγκυμοσύνη της μητέρας. Αυτό διαπιστώνει μια νέα έρευνα που ανακάλυψε την συσχέτιση χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D στην εγκυμονούσα με την υγεία των δοντιών του παιδιού τους.

Μια νέα μελέτη από τον Καναδά, διαπίστωσε πως οι γυναίκες που έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, μπορεί να επηρεάσει στην εμφάνιση τερηδόνας στα δόντια των νηπίων τους.

Ο Δρ Robert J. Schroth από το Πανεπιστήμιο της Οδοντιατρικής Σχολής του Manitoba στο Winnipeg και η ομάδα του, μέτρησαν τα επίπεδα της βιταμίνης D στο δεύτερο και στις αρχές του τρίτου τριμήνου σε 207 έγκυες γυναίκες και στη συνέχεια εξέτασαν τα δόντια 135 από τα παιδιά τους, όταν ήταν κατά μέσο όρο 16 μηνών.

Το ένα τρίτο των γυναικών είχε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και αντίστοιχα το 23-36 τοις εκατό των παιδιών είχαν προβλήματα τερηδόνας.

Η βελτίωση της διατροφής, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, κατά τη διάρκεια του σχηματισμού των δοντιών και στην πρώιμη παιδική ηλικία θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο της τερηδόνας.

Πηγή: mothersblog.gr


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΛΗΣ : ΣΟΥΤΑ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ   MELPOMENHSOUTA@YAHOO.GR

 

 

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!