Θέμα: «ασφαλισμένοι δημοσίου»

05-04-2011 

 

      ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από  την «EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»      

          (4/4/2011)  [Σελίδα 56 της έντυπης έκδοσης]   

 

                       

                    ΘΕΜΑ: «Ασφαλισμένοι Δημοσίου»                                                             

 

 Κωνσταντίνος Καρύδης

 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ,   ΑΘΗΝΑ    

 

      Σας γράψω  για τρία μόνον θέματα που θα  δημιουργήσουν από τώρα  προβλήματα στην περίθαλψη των ασφαλισμένων του δημοσίου, στους οποίους ανήκουν κι οι βουλευτές μας:

          (1). Στο ΦΕΚ 128/3-8-2010 αναφέρεται η διακοπή της έγκρισης σημαντικών εργαστηριακών εξετάσεων, όπως του υπερηχογραφήματος του θυρεοειδούς! Γιατί δεν το κλείνουν καλύτερα το «μαγαζί» που λέγεται ΟΠΑΔ;

          (2). Την  9-2- 2011 ψηφίστηκε ο νόμος-σκούπα για την υγεία,  που πολλή κριτική έχει δεχθεί  και από συμπολιτευόμενους βουλευτές, άσχετα αν στη συνέχεια τον υπερψήφισαν!                                           

         ( 3).Την επόμενη μέρα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 146Β υπουργική απόφαση  που λέει ότι εφεξής  οι ασφαλισμένοι του δημοσίου δεν θα μπορούν να  απευθύνονται για συνταγογράφηση  σε ιδιώτες γιατρούς μη συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ, γιατί- όπως  αναφέρεται  ρητά στην υπουργική απόφαση - θα υπάρχει «αδυναμία  ουσιαστικού ελέγχου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που προκαλείται  από ιδιώτες ιατρούς μη συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ»!  Για τους συμβεβλημένους δεν θα υπάρχει αδυναμία ελέγχου ; Για τέτοια συνταγογράφηση μιλάμε; Γιατί ξεχνάμε ότι μόνο  με την πληκτρολόγηση  των ΑΜΚΑ  ιατρού και ασφαλισμένου μπορούν να ελεγχθούν τα πάντα; Πού  «ταξίδεψε» η ελεύθερη επιλογή γιατρού;

        Τελικά:Kι άλλη μαχαιριά στους δημόσιους υπαλλήλους. Ούτε το οικονομικό τους περίσσευμα για την ελεύθερη επιλογή του γιατρού τους δεν τους αφήνουν ελεύθερα να διαθέσουν!!! Θα ακολουθήσουν κι οι ασφαλισμένοι των άλλων ταμείων, γιατί ιστορικά έχει φανεί ότι όλα ακολουθούν τις πρακτικές του ΟΠΑΔ!

        Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΑXIΛ. ΚΑΡΥΔΗΣ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ
Κέας 30-32, Πλ. Κολιάτσου, 11255 Αθήνα
Τηλ: 210 2230762, Fax: 210 2235906
Kινητό τηλ: 6932 427 917
E-mail: KKarydis@otenet.gr

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!