Θλιβερώ πρωτιά για την Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία!

27-08-2014

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό σε παιδιά ηλικίας 5-17 ετών που είναι υπέρβαρα κατέχει παγκοσμίως η χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τα οποία δημοσίευσε η Wall Street Journal (WSJ).

Δείτε τον χαρακτηριστικό πίνακα που βασίζεται σε στοιχεία από το 2010 μέχρι και σήμερα. Ο πίνακας δείχνει το ποσοστό αγοριών (μπλε χρώμα) και κοριτσιών (ροζ χρώμα) σε κάθε χώρα, τα οποία είναι υπέρβαρα.

Η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά τόσο σε αγόρια (44%) όσο και σε κορίτσια (38%) την στιγμή που η δεύτερη Ιταλία είναι 8 και 4 ποσοστιαίες μονάδες πίσω στις αντίστοιχες κατηγορίες. Δείτε τον σχετικό πίνακα που δημοσίευσε η WSJ:

 

 

Κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορες παρόμοιες έρευνες, οι οποίες -ενίοτε- παρουσιάζουν και διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κάθε έρευνα χρησιμοποιεί διαφορετικούς ορισμούς για τα "υπέρβαρα" και "παχύσαρκα" άτομα, καθώς και διαφορετικά δείγματα πληθυσμού.

Στην συγκεκριμένη έρευνα του ΟΟΣΑ, τα στοιχεία αφορούν παιδιά ηλικίας από 5-17 ετών.

Τα πράγματα βελτιώνονται ραγδαία για την χώρα μας, όταν στην ίδια έκθεση του ΟΟΣΑ δούμε την θέση που κατέχει η Ελλάδα στην παχυσαρκία των ενηλίκων. Σε αυτή την περίπτωση, όπως βλέπετε και στον πίνακα που ακολουθεί, η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Ο ακόλουθος πίνακας είναι από την έκθεση του ΟΟΣΑ:

 

Συγκεκριμένα, οι παχύσαρκοι άντρες στην Ελλάδα είναι το 17,7% (μέσος όρος ΟΟΣΑ: 17,9%) και οι παχύσαρκες γυναίκες είναι το 18,5% (μέσος όρος ΟΟΣΑ: 18,7%) επί του συνόλου Ελλήνων και Ελληνίδων αντιίστοιχα.

Πηγή: onmed.gr


Υπεύθυνη Ύλης : Σούτα Μελπομένη   melpomenhsouta@yahoo.gr

 

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!