Ισπανία: ο εφιάλτης της διφθερίτιδας επιστρέφει ένα 6χρονο αγόρι νοσηλεύεται στην εντατική γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

25-06-2015

 

Αντιμέτωπες με το πρώτο κρούσμα διφθερίτιδας στη χώρα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες βρίσκονται οι αρχές της Ισπανίας. Τα συμπτώματα παρουσίασε ένα εξάχρονο αγόρι στην Καταλονία που βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τις αρχές το παιδί δεν είχε εμβολιαστεί. Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας απηύθυνε έκκληση στους γονείς για τον έγκαιρο εμβολιασμό των ανηλίκων: «Aυτή η υπόθεση πρέπει να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν πως πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Πρώτα από όλα πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών. Ο μη εμβολιασμός είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Το κατάλληλο φάρμακο ήρθε με πτήση από τη Μόσχα, καθώς η ασθένεια είναι πολύ σπάνια ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες.

«Η ασθένεια έχει εξαφανιστεί από την Ισπανία εδώ και 30 χρόνια. Πιστεύουμε λοιπόν πως πρέπει να εμφανίστηκε ξανά από κάποιον που ζούσε στο εξωτερικό, σε κάποια χώρα με κρούσματα διφθερίτιδας», τόνισε ένας επιδημιολόγος.

Η λοιμώδης νόσος χτυπά κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο. Οι γιατροί προειδοποιούν πως δεν πρέπει να αμελούνται και οι επαναληπτικές δόσεις του εμβολίου.

 

ΠΗΓΗ INFOKIDS.GR

 

Υπεύθυνη Ύλης : Σούτα Μελπομένη   melpomenhsouta@yahoo.gr

 

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!