Απρίλιος 22, 2016

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΜΩΡΑ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΩΝ

 

16-01-2009 

 

ΑΝΤ1


Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποδείξουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που καπνίζουν κατά την εγκυμοσύνη, κινδυνεύουν από διάφορες μορφές καρκίνων μεταξύ των οποίων και από λευχαιμία.

Προηγούμενες έρευνες είχαν ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, είχαν αποφανθεί ότι κινδυνεύουν λιγότερο τα παιδιά των γυναικών που καπνίζουν.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά των καπνιστριών γεννιούνται με λιγότερο βάρος, πρόωρα και συχνά στέλνονται στην εντατική για παρακολούθηση, σε σχέση με τα νεογέννητα από μη καπνίστριες μητέρες.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο τέλος του περασμένου χρόνου σε ένα διεθνές ιατρικό συνέδριο, ενώ τα στοιχεία της έρευνας δόθηκαν στην δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα. Οι ερευνητές ανέλυσαν τις περιπτώσεις ενός εκατομμύριου νεογέννητων παιδιών και 900 περιπτώσεις παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνων.

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!