Κυκλοφόρησε το νέο Gardasil 9

  Το 9δύναμο εμβόλιο, το οποίο περιλαμβάνει στην προστατευτική δράση του 7 από τους ιούς των ανθρωπίνων θηλωμάτων οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, δηλαδή των υποτύπων 16,18,31,33,45,52 και  58, με αποτέλεσμα να μπορεί να προστατέψει από σχεδόν άλλα 19.000 είδη καρκίνου τα οποία διαγιγνώσκονται τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και των πρωκτικών και φαρυγγικών καρκίνων, καθώς και κακοήθειες του πέους.  Αυτή η αύξηση της προστασίας απέναντι στους σχετιζόμενους με τους ιούς των ανθρωπίνων θηλωμάτων καρκίνους είναι της τάξεως του 13% συγκριτικά με τα πρώτα εμβόλια που κυκλοφόρησαν, όπως το Gardasil και το Cervarix, τα οποία προστάτευαν κυρίως απέναντι στους υποτύπους του HPV 16 και 18.

Ενδείκνυται για αγόρια και κορίτσια απο την ηλικία των 9 ετών!.

Πιο συγκεκριμένα από την ηλικία των 11 εώς και 15 ετών θα πραγματοποιούνται 2 δόσεις του εμβολίου , ενώ απο την ηλικία των 15 εώς και 18  3 δόσεις.
Πληροφορίες λένε πως πιθανόν δεν θα συνταγογραφείται σε παιδιά άνω των 18 χρονών και το κόστος θα κυμανθεί στα 127 ευρώ για το 4δύναμο και στα 155 ευρώ για το 9 δύναμο.
 
Υπεύθυνη Ύλης : Σούτα Μελπομένη melpomenhsouta@yahoo.gr

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!