Μηνιγγίτιδα Β: πάνω από 8 εκατομμύρια πλήρωσαν οι Έλληνες για τον εμβόλιο, αφού δεν συνταγογραφείται

21-02-2015 

 

 

 

Έντονο προβληματισμό έχει δημιουργήσει στους πολίτες αλλά και στην κοινότητα των φαρμακοποιών, το γεγονός ότι ένα σημαντικό εμβόλιο, αυτό κατά της μηνιγγίτιδας Β δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, είναι να επιβαρύνεται με ίδια έξοδα ο πολίτης όταν αγοράζει το εν λόγω εμβόλιο, καθώς δεν μπορεί να στερήσει από το παιδί του μία τόσο σημαντική θωράκιση, παρά το γεγονός, ότι συχνά τα χρήματα δεν περισσεύουν, αφού όλοι συμφωνούμε, ότι βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο βαθειάς ύφεσης με σοβαρά χρηματοοικονομικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις σε διάστημα 8 μηνών, οι Έλληνες πλήρωσαν πάνω από 8 εκατ. ευρώ για 78.000 δόσεις, προκειμένου να εμβολιαστούν 45.000 παιδιά, καθώς το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν συνταγογραφείται.

Το θέμα του εμβολιασμού είναι εξαιρετικά σημαντικό – παρά τα κατά καιρούς ακούσματα και δράσεις περί αντιεμβολιαστικού κινήματος, το οποίο εκπορεύεται σε μεγάλο βαθμό από το εξωτερικό. Τα αναγκαία εμβόλια που πρέπει να πραγματοποιούν όλοι οι γονείς στα παιδιά τους αλλά και το αντιγριπικό εμβόλιο, αποτελούν σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και δεν πρέπει να καθυστερούν.

Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 65 κρούσματα της μηνιγγίτιδας Β, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα. Στην Ελλάδα έχουν ήδη παρουσιαστεί 12 κρούσματα μηνιγγιτιδόκοκου κατά τον μήνα Ιανουάριο και δυστυχώς τα 2 από αυτά έχουν καταλήξει (αγόρι 4 ετών στα Χανιά και 3 ετών στην Κομοτηνή) ενώ 1 νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση (αγόρι 13 ετών Τρίκαλα).

Πηγή: onmed.gr


Υπεύθυνη Ύλης : Σούτα Μελπομένη   melpomenhsouta@yahoo.gr

 

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!