Απρίλιος 26, 2016

Μην παραμελείτε τα πρώτα δοντάκια

 

23-02-2009 

 

Μην παραμελείτε τα πρώτα δοντάκια

 

 Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες στη χώρα μας, το 64% των παιδιών προσχολικής ηλικίας παρουσιάζουν τερηδόνα σε 4 τουλάχιστον δόντια χωρίς οι γονείς να το έχουν αντιληφθεί. Μην κάνετε το λάθος να παραμελείτε τα πρώτα δοντάκια του παιδιού σας.
Πηγαίνετε το μωρό σας στον παιδοδοντίατρο όταν βγάλει το πρώτο του δοντάκι και πάντως όχι αργότερα από το 12ο -18ο μήνα της ζωής του. Σε αυτή την πρώτη επίσκεψη ο παιδοδοντίατρος εξετάζει το στόμα του μωρού, σας υποδεικνύει το σωστό τρόπο καθαρισμού των δοντιών με γάζα ή οδοντόβουρτσα (όταν υπάρχουν αρκετά δόντια) και σας ενημερώνει για τη σωστή διατροφή και τη χρήση φθορίου, θέματα που σχετίζονται άμεσα με την υγεία των δοντιών.

Πρόκειται λοιπόν για μια επίσκεψη ανώδυνη και ευχάριστη, που αποτελεί θετική εμπειρία για το παιδί και μαθαίνει πολλά σ` εμάς τους γονείς.
 

 

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο www.paidiatros.gr  έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την γνωμάτευση ή την επίσκεψη του γιατρού (ή άλλου λειτουργού Υγείας).

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!