Απρίλιος 22, 2016

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

 

05-12-2008 

 

 

ΑΝΤ1


 

Νωρίτερα κατά έξι μήνες θα απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τροποποιώντας σχετική διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά την προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους θα απαγορεύεται από την 1η Ιουλίου 2009 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2010, όπως αρχικά προβλεπόταν.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι προχώρησε στην επίσπευση εφαρμογής του μέτρου κατά έξι μήνες, μετά από σχετικές εισηγήσεις αρμοδίων φορέων αλλά και γιατί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οι πολίτες μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στο νέο μέτρο.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου απέσυρε τη ρύθμιση η οποία προέβλεπε παράταση κατά δύο χρόνια στις φαρμακαποθήκες να αγοράζουν η μία από την άλλη σκευάσματα για να τα εξάγουν σε χώρες του εξωτερικού.


 

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!