Πως να προστατεύσετε το δέρμα του μωρού σας από το κρύο

11-02-2015

 

Όλες οι μανούλες φροντίζουν να προστατεύουν το δέρμα του μωρού τους από τον καλοκαιρινό ήλιο, αλλά καμιά φορά ξεχνούν ότι είναι εξίσου απαραίτητο να το προστατεύουν και από το κρύο του χειμώνα!

Το δέρμα των βρεφών και των μικρών παιδιών είναι πολύ ευαίσθητο και γι’ αυτό χρειάζεται προστασία όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες ο παγωμένος αέρας και οι εναλλαγές της θερμοκρασίας από την ζέστη του σπιτιού στο τσουχτερό κρύο των εξωτερικών χώρων μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα, ερεθισμό, ερυθρότητα ή ακόμα και να επιδεινώσουν δερματικές παθήσεις, όπως είναι το έκζεμα.

Για να προστατεύσετε το δερματάκι του από όλα αυτά, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

·        Χρησιμοποιείτε πάντα ένα απαλό σαπούνι ή αφρόλουτρο κατάλληλο για το δέρμα του παιδιού σας.

·        Αποφύγετε το πολύ καυτό νερό και συντομεύστε τη διάρκεια του μπάνιου του.

·        Μόλις βγει το παιδί από το μπάνιο, σκουπίστε το απαλά, χωρίς να το τρίβετε και εφαρμόστε αμέσως μία απαλή ενυδατική κρέμα κατάλληλη για βρέφη ή μικρά παιδιά.

·        Εάν η ατμόσφαιρα στο σπίτι σας είναι ξηρή, λόγω της χρήσης κλιματιστικών, μπορείτε να βάλετε στο παιδικό δωμάτιο έναν υγραντήρα.

·        Όταν βγαίνετε με το παιδί σας έξω στο κρύο, βεβαιωθείτε ότι κάθε μέρος του δέρματος του είναι καλά προστατευμένο, π.χ. φορέστε του γάντια στα χεράκια.

·        Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό για το πλύσιμο των ρούχων του μωρού σας, ενώ καλό θα είναι να ξεπλένετε τα ρούχα του δύο φορές, για να αφαιρείτε καλά όλα τα υπολείμματα του απορρυπαντικού.

·        Αποφύγετε υφάσματα που ερεθίζουν το δέρμα του.

 

πηγή mother.gr


Υπεύθυνη Ύλης : Σούτα Μελπομένη   melpomenhsouta@yahoo.gr

 

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!