Τι πρέπει να προσέξετε όταν το μωρό σας αρχίσει να περπατά

11-05-2015 

 

Το μωράκι σας έκανε τα πρώτα του βήματα και εσείς «φουσκώνετε» από χαρά και περηφάνια Τα περισσότερα παιδιά, από τη στιγμή που ξεκινούν να περπατούν μόνα τους, δε σταματούν μπροστά σε τίποτα. Γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέξετε ορισμένα πράγματα μέσα στο σπίτι σας, ώστε να είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται για το μικρό σας εξερευνητή.

·        Τοποθετήστε προστατευτικά στις πρίζες.

·        Τοποθετήστε τις ειδικές προστατευτικές γωνίες στα έπιπλα.

·        Αν έχετε εσωτερική σκάλα, τοποθετήσετε τις ειδικές πόρτες ασφαλείας στη βάση και την κορυφή της.

·        Ασφαλίστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες με κλειδαριές ασφαλείας.

·        Στερεώστε καλά τις πόρτες με τα ειδικά προστατευτικά για να μην κλείνουν απότομα και χτυπήσουν το παιδί.

·        Χρησιμοποιείστε τις ειδικές ασφάλειες για το ψυγείο, τα συρτάρια και τα ντουλάπια της κουζίνας, που δε θέλετε να ανοιγοκλείνει το παιδί.

·        Μην αφήνετε πάνω στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας μαχαίρια και αλλά αιχμηρά αντικείμενα.

·        Φυλάξτε σε ψηλό και ασφαλές μέρος, που δε φτάνει το παιδί, απορρυπαντικά και φάρμακα.

·        Αποφύγετε να στρώνετε μακριά τραπεζομάντιλα, που το παιδί μπορεί να τραβήξει και να αναποδογυρίσει ό,τι έχουν πάνω τους.

·        Αν έχετε μαγνητάκια στο ψυγείο σας, βάλτε τα όσο πιο ψηλά γίνεται, για να μην μπορεί να τα φτάσει το παιδί και να τα βάλει στο στόμα του.

·        Υπάρχουν ειδικά προστατευτικά για τα μάτια της κουζίνας, αλλά μπορείτε μετά το μαγείρεμα να τα σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να κρυώσουν.

·        Μαζέψτε τα βάζα και τα γυάλινα διακοσμητικά που έχετε στο τραπεζάκι του σαλονιού ή σε άλλα μέρη που φτάνει το παιδί.

Γενικά πρέπει να ξέρετε πώς τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν καμία αίσθηση του κινδύνου, γι’ αυτό καλό θα είναι να μην τα αφήνετε μόνα τους για πολύ ώρα, αλλά να τα ελέγχετε πάντα.

 

πηγή mother.gr


Υπεύθυνη Ύλης : Σούτα Μελπομένη   melpomenhsouta@yahoo.gr

 

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!