5 λόγοι που το μπάνιο βοηθάει το μωρό μας να αναπτυχθεί

13-04-2015 

 

 

Σχεδόν όλα τα μωρά χαίρονται να κάθονται με τις ώρες και να το απολαμβάνουν. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο μια που όπως μας πληροφορούν οι ειδικοί το μπάνιο μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού μας.Να λοιπό 5 λόγοι που το μπάνιο βοηθάει το μωρό μας στην σωστή ανάπτυξη 

1. Το παιχνίδι με τις φυσαλίδες βοηθά τα μωρά να συντονίσουν τα μάτια με τα χέρια τους και να ανακαλύψουν αντικείμενα που υπάρχουν ακόμα κι αν δεν μπορεί να τα δουν. 

2. Το πλατσούρισμα στο νερό διδάσκει τα μωρά τη σχέση αιτίου και αποτελέσματος. 

3. Η μουσική και το τραγούδι κατά τη διάρκεια του μπάνιου, βοηθούν να διεγερθούν τμήματα του εγκεφάλου του μωρού που είναι υπεύθυνα για τη μνήμη. 

4. Τα προϊόντα μπάνιου με ευχάριστη μυρωδιά, βελτιώνουν τη διάθεση, την ηρεμία, την αυτοσυγκέντρωση του μωρού και ταυτόχρονα το βοηθούν να αποκτήσει αναμνήσεις που θα διαρκέσουν για όλη του τη ζωή.

5. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι όταν τα μωρά απολαμβάνουν ένα ζεστό μπανάκι με τέτοιου είδους χαλαρωτικά προϊόντα, χρειάζονται 37% λιγότερο χρόνο για να αποκοιμηθούν και ξυπνούν πιο ευτυχισμένα το πρωί.

πηγή  imommy.gr


Υπεύθυνη Ύλης : Σούτα Μελπομένη   melpomenhsouta@yahoo.gr

 

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!