Απρίλιος 07, 2016

ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

10-03-2008 

 

ΑΝΤ1

Έρευνα στην Ιαπωνία, διαπιστώνει πως δεν προκύπτει σχέση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου με την ενδεχόμενη αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου. Η εν λόγω έρευνα διενεργήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Interphone, που ξεκίνησε το 2000 και στο οποίο παίρνουν μέρος 13 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία.

 

Οι Ιάπωνες ερευνητές κατέληξαν σε συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν εκείνα της δανέζικης και σουηδικής έρευνας του 2006 όπου διαπιστώνονταν ότι η χρήση του κινητού δεν συνδέεται με αυξημένη επικινδυνότητα ανάπτυξης καρκινοπαθειών.

 

Όπως επεσήμανε ο Δρ Ναοχιτο Γιαμαγκουτσι από τη Γυναικεία Ιατρική Σχολή του Τόκυο, η έρευνα της ομάδας του, έγινε σε ηλικιακή ομάδα 30 έως 69 ετών, χρησιμοποιώντας ειδικό μοντέλο προσoμείωσης της κεφαλής για ακριβέστερα αποτελέσματα, αποτελεί την πρώτη έρευνα που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα με τόσο ενδελεχή και λεπτομερή τρόπο.

 

Ανάλογα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν και τον Ιανουάριο του 2007 στην επιστημονική έκθεση από τις έρευνες πέντε χωρών που συμμετέχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα Interphone: Δανίας, Φινλανδίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Μεγάλης Βρετανίας.

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!