Απρίλιος 20, 2016

ΕΜΒΟΛΙΑ, ΑΠΟΡΙΕΣ, ΚΛΠ

 

11-05-2008 

Από τα εμβολιαστικά σχήματα επωφελούνται οι εταιρείες και οι πλούσιες χώρες του βορά και αφήνουμε πχ την υποσαχάρια περιοχή να ταξιδεύει σιγά σιγά πρός τον θάνατο, με τις ευλογίες μας.
και ένα επίκαιρο ανέκδοτο

Μια πολυεθνική εταιρεία στατιστικής, έκανε κάποτε μια παγκόσμια έρευνα. 
Ερώτημα: Ποια είναι η άποψη σας για την έλλειψη τροφής στον υπόλοιπο κόσμο; 
Η έρευνα απέτυχε παταγωδώς. 
Η αιτία;
1.Στην Αφρική ο κόσμος δεν ήξερε τι σημαίνει τροφή. 
2.Στην ανατολική Ευρώπη ο κόσμος δεν ήξερε τι σημαίνει άποψη. 
3.Στην δυτική Ευρώπη ο κόσμος δεν ήξερε τι σημαίνει έλλειψη. 
4.Τέλος στην Αμερική δεν ήξεραν τι σημαίνει υπόλοιπος κόσμος.

 

Σε απάντηση του σχολίου από το Blog του Ιωάννη Καβαλιώτη γράφει ο ίδιος:

 

 


Μάϊος 10, 2008
 

ΕΜΒΟΛΙΑ, ΑΠΟΡΙΕΣ, ΚΛΠ


 

Ξεκινώντας μια απάντηση στον συνάδελφο - σχολιαστή της προηγούμενης ανάρτησης μου, θεώρησα καλό να αναρτήσω την απάντηση σαν νέο post (μια και ήταν λίγο εκτενής) αντί να απαντήσω απλώς στο σχόλιο.

Αγαπητέ μου κ. Μάριε Ανδρέου, συμφωνούμε σε πολλά. Τα εμβόλια (παρόλο που είμαι φανατικός υποστηρικτής τους) εξυπηρετούν κατ΄εξοχήν τους έχοντες και κατέχοντες. Τι γίνεται στην Αφρική, Ασία, κλπ κλπ. Ενδιαφέρεται κανείς για το ποιος ζει και ποιος πεθαίνει;;

Η ηθική φίλε μου είναι δεν είναι μία και ενιαία. Είναι μια πολύ ευλύγιστη έννοια. ʼλλη είναι η ηθική των βορείων, όπως λέτε, και άλλη η ηθική των νοτίων. ʼλλη των πλουσίων και άλλη των πτωχών. ʼλλη η ηθική των ισχυρών και άλλη η ηθική των αδυνάτων. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

Πολύ ωραίο το ανέκδοτο σας. Ακούστε και εσείς μια ανάλογη ιστορία λοιπόν. Που δεν είναι ανέκδοτο. Η διάρροια από ιό Ρότα είναι ήπια με ελάχιστη θνητότητα σε όλες τις δυτικές χώρες. Έχει μεγάλη θνητότητα, όμως, στις υποανάπτυκτες χώρες. Το πρώτο εμβόλιο που βγήκε για τον ιό αυτό, προκάλεσε στη διάρκεια χορήγησης 500.000 δόσεων στις ΗΠΑ, 13-15 περιπτώσεις εγκολεασμού. Πανικός. Η εταιρεία (μετά και από πολλές αποζημιώσεις) το απέσυρε. ΓΙΑΤΙ;;; Γιατί κινδύνεψαν κάποια παιδάκια μιας πλούσιας χώρας.

Η άποψη μου; Ακούστε την. Κάθε χρόνο πεθαίνουν διεθνώς περίπου 500.000-600.000 παιδιά από ιό Ρότα. Αντί λοιπόν η "πολιτισμένη" κοινωνία μας να αποσύρει το εμβόλιο, θα μπορούσε να το χορηγήσει στα παιδιά των υποανάπτυκτων χωρών. Έτσι στα χρόνια ώσπου να βγει το νέο πιο ασφαλές εμβόλιο, θα γλύτωναν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Και ας πάθαιναν ελάχιστα από αυτά εγκολεασμό. Μετρείστε πόσα είναι τα χρόνια από το παλιό έως το νέο εμβόλιο (αν θυμάμαι καλά 5-6), πολλαπλασιάστε επί 500.000 θανάτους το χρόνο και θα δείτε πόσες ζωές χάθηκαν.

Θα μου πείς. Και τώρα που κυκλοφορεί το νέο εμβόλιο, έφθασε στις υποανάπτυκτες χώρες;; Όχι βέβαια. Εκεί συνεχίζουν τα άμοιρα παιδιά να πεθαίνουν και στην "πολιτισμένη" κοινωνία μας συνεχίζουν να γίνονται τεράστια έξοδα από τις εταιρείες για να προωθηθεί το εμβόλιο. Πού; σε παιδιά που μόνο μικρή επιβάρυνση οικονομική θα έχουν αν νοσήσουν και φυσικά κάποια διαταραχή του οικογενειακού ρυθμού. Και τα έξοδα είναι πολλά. Γιατροί, συνέδρια, ομιλίες, ταξίδια. Γιατί κανείς δεν μείωσε κάτι από αυτά για να στείλει εμβόλια στην Αφρική ή στην Ασία; Ποιος νοιάζεται; Μήπως ο γιατρός που πάει ταξίδια;; Μήπως τα ξενοδοχεία που εισπράττουν; Μήπως οι εταιρείες που κερδοσκοπούν; Μήπως το κράτος που φορολογεί όλα αυτά;

Βέβαια και εγώ υποστηρίζω τη χορήγηση του εμβολίου. Αλλά με το πνεύμα της πάγιας άποψης μου : "όταν υπάρχει εμβόλιο οφείλουμε να το χορηγούμε". Αυτό δεν σημαίνει χορήγηση επιλεκτική. Σημαίνει χορήγηση όπου δει. Παντού. Και κυρίως σ΄αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο.

Μήπως γίναμε πολλοί στον πλανήτη και οι ισχυροί δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή των ταπεινών; Λέω, μήπως.

Μήπως η εκκλησία, ο πανίσχυρος και πάμπλουτος αυτός οργανισμός κάθε κράτους, θα μπορούσε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή; Να διαθέσει κάποια από τα πολλά που κατέχει, να αγοράσει εμβόλια και να τα προωθήσει εκεί όπου αν δεις το βλέμμα ενός παιδιού ή ακόμη και ενός ενήλικα δεν θα το ξεχάσεις ποτέ στη ζωή σου; Και θα αισθάνεσαι ενοχή κάθε φορά που πετάς ένα φρούτο ή κάποιο φαγητό ή κάποιο αφόρετο ρούχο; Μάλλον αδύνατη μου φαίνεται τέτοια ευαισθησία για τον οργανισμό αυτόν. Με κατηγορούν πολλές φορές ότι επιτίθεμαι στη θρησκεία. ΟΧΙ. Πιστεύω βαθύτατα. Αλλά στη θρησκεία. Την εκκλησία, όμως την διοικούν και την διακονούν άνθρωποι. Και δυστυχώς πολλές φορές δεν είναι αυτοί που θα έπρεπε να είναι.

Έτσι έχουν αγαπητέ μου φίλε τα πράγματα. Μήπως φθάσαμε στον πάτο της απαξίωσης των πάντων; Μήπως πέραν του εαυτούλη μας δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο; Δεν βλέπετε τα άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια με το πετρέλαιο και το δολάριο; Που πάνε να τινάξουν όλο τον πλανήτη στον αέρα;

Αυτά!!

 

 


 

Αναρτήθηκε από J. KAVALIOTIS στις 00:05

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!