Ανάκληση επικίνδυνου ψευδοθηλάστρου ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ

 

19-10-2010 

 

 

Ανάκληση επικίνδυνου ψευδοθήλαστρου ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/10/2010

Την ανάκληση επικίνδυνου ψευδοθήλαστρου (πιπίλα) ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες (καρκινογόνες ουσίες), σε ψευδοθήλαστρο.

Πρόκειται για ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία “CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)”, με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση Artsana SpA.

Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας Β & Μ. Σκαρμούτσος Α.Ε.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές - γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.


ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΠΜ
2102913533

 

Share this:
Tags:

Μάριος Ανδρέου - Παιδίατρος
Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας

Ο Μάριος Ανδρέου είναι Παιδίατρος από το 1995. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών με 6ετή υποτροφία από το Βοστάνιο Ίδρυμα Μυτιλήνης. Έλαβε πρώτος ειδικότητα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αγία Σοφία. Με συνεχή και δυναμική παρουσία τόσο σε επιστημονικά συνέδρια, όσο και σε πλήθος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί έναν από τους πλέον μάχιμους παιδιάτρους στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!