Μπισκότα οδοντοφυϊας

14-01-2014 

 

Τι χρειαζόμαστε:

1 φλ. αλεύρι
1 φλ. σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
3 κ.σ. λάδι
παγωμένο νερό

Πως το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε λίγο από το παγωμένο νερό (ξεκινάμε με 1/4 φλ), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρινα γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.

Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (προτείνω ή δαχτυλίδι ώστε να το κρατάει το μωρό εύκολα με το χεράκι του ή μπαστουνάκι με τρυπούλα πάνω για να περάσουμε κορδονάκι).

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε για 10-12′ ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

ΠΗΓΗ CHILD.GR


ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ

 

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR