14-01-2014
Τι χρειαζόμαστε:
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
3 κ.σ. λάδι
παγωμένο νερό
Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε λίγο από το παγωμένο νερό (ξεκινάμε με 1/4 φλ), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρινα γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (προτείνω ή δαχτυλίδι ώστε να το κρατάει το μωρό εύκολα με το χεράκι του ή μπαστουνάκι με τρυπούλα πάνω για να περάσουμε κορδονάκι).
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε για 10-12′ ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
ΠΗΓΗ CHILD.GR
ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΠΜ